UDVIKLING: SÅDAN UDVIKLER DU DIG HVER DAG!

 

Udvikling??? Er det hele nemmest, når du bare kan sætte den i autopilot og gøre tingene, som du plejer? Eller… Bliver det bare lidt for kedeligt en gang imellem? For at blive bedre til det fag du nu engang kæmper med eller din sport, hobby osv – så skal du udvikle dig!

Hvis vi bare sætter den på autopilot, så rykker vi os ikke. Nogle gange synes jeg også i forhold til mit arbejde, at det er nemmest at gøre de ting, jeg kan i forvejen og “bare få det gjort”. Men jeg ved jo samtidig, at det kommer jeg ikke rigtig fremad af. Det gør jeg derimod ved at udvikle mig – ved at komme ud af min comfort-zone. Hvad gør du? Stræber du selv efter at blive lidt dygtigere hver dag?

Træn din nysgerrighed

Hvad skal man gøre for at blive ved med at udvikle sig? Man behøves ikke nødvendigvis flere skoletimer. Man skal derimod være nysgerrig – være nysgerrig som bare fan**n! Det kan være alt fra en ny sportsgren, fordybelse i din hobby, et nyt sprog til et mini-kursus på internettet. Hvad du vælger er helt op til dig. De udfordrer nemlig allesammen din komfortzone. På den måde udvikler du dig og stimulerer din hjerne, så du holder den skarp.

I forhold til at blive dygtigere hver dag og udvikle mig selv, så tænker jeg lidt på det som ledende træner for Team Mads. Team Mads er i år i superligaen mod resten af verden. Og det kommer Team Mads til at være i rigtig mange år endnu. Hvis Team Mads skal klare sig godt i ligaen, så skal jeg som ledende træner sørge for, at holdet hele tiden udvikler sig. Det gør jeg ved at udfordre holdet (læs: mig selv!) hver dag.

Udvikling af dig selv

 

Din indstilling er altafgørende!

Du er også træner for dit eget hold. Hvis Team “Dit hold” klare sig godt i ligaen, så skal du som træner også være på forkant med udviklingen. Du kan selv gøre rigtig mange ting for at komme fremad og udvikle dig. Det, der er allervigtigst, er din indstilling til din egen udvikling. Hvis du virkelig gerne vil udvikle dig, så gør du det også. Der er flere forskellige grader for, hvordan vi udvikler os. Og nogle kræver mere investering i udviklingen end andre.

Derfor har jeg samlet nogle forskellige gode råd til, hvordan du kan udvikle dig bare lidt hver dag. De små ting her vil nemlig stille og roligt gøre dig vant til at komme ud af din comfort-zone. Og det er derude, at alt det sjove sker.

Min opskrift på lidt udvikling hver dag – til dig!

Jeg har samlet lidt forskellige råd, som du kan bruge som du vil. Prøv måske et af dem i morgen?

  • Tal med en person, du ikke kender. Du kan gøre det på mange måder – f.eks. via den helt klassiske tilgang, hvor du spørger en tilfældig om vej. Det her med at tale med personer, vi ikke kender, kan være lidt skræmmende. Men det rykker dig og forbereder dig på kommende situationer i fremtiden f.eks. på dit job.
  • Det du udskyder – det bliver du aldrig god til. Hvis du bliver ved med at udskyde de åndssvage matematiklektier til lige inden deadline (måske springer dem helt over!) – så bliver du ikke rigtig god til det her fag. Prøv at mærke efter om der er nogle ting, du bliver ved med at udskyde. Det er der sandsynligvis – enten i skolen, til din sport eller derhjemme. Tag fat i det og få det klaret.
  • Prøv at gøre noget nyt hver dag. Det kan igen være forskellige tilgangsvinkler, du angriber denne med. Når du gør noget nyt – bare små ting – så træner du hjernen i at kunne håndtere forandringer. Forandringer kan både være spændende og mindre spændende. Så når man møder de mindre spændende af slagsen, så er fedt at kunne håndtere dem bedre, end hvis man var på helt bar bund og gik i baglås.
  • Kan du gøre det sjovere?! De ting, du laver hver dag – kan de gøres lidt sjovere? Det er jeg sikker på, at du kan! Når du skal lave din lektier, så prøv at se, om du kan lave dem på en måde, hvor det bare er lidt sjovere. Du kan lave en af opgave i hvert rum af huset, indtil du er færdig. Du kan lave lektierne sammen med din gode klassekammerat, hvor I sammen snakker om opgaverne. Prøv at tænke lidt ud af boksen og tilføj noget tosset til f.eks. dine lektier.
  • Kan du ændre en vane? Du kan cykle en anden vej hjem fra skole… Du kan spise noget andet til morgenmad… Dine gode vaner behøves du ikke ændre vedvarende. Men få udfordret sig selv og prøv at gøre det anderledes et par gange.

Tag et valg! Hvis du vil fremad er det dig, der skal tage valget om det. Du har ansvar for, at du kommer fra A til B. Der er jo ikke nogen, der kommer og fikser tingene for dig. Når jeg er ude på forskellige skoler og holde foredrag, så snakker vi om, at vi helt basalt kan 3 ting i livet. Vi kan vente, stoppe og starte. Og ventepositionen får vi i hvert falt ikke noget ud af, hvis vi har et ønske om at udvikle os. Så vi må enten give afkald på noget – altså stoppe – eller tage fat og starte på en process, før vi kan komme fremad.

Vær nysgerrig. Prøv nye ting af. Fordyb dig i ting du kender til. Jeg er Team Mads-fan. Men jeg hepper også lidt på Team “Dit hold”! Det gør jeg altså ;D Så jeg håber, at du får trænet holdet ordentligt, så holdet klarer de kommende kampe i ligaen. Du kan læse andre gode råd til, hvordan du kommer fremad her på bloggen.

Go’ træning!
Giv den gas og sørg for at komme:

#FREMAD